Onze leden

Facebook

Hieronder vindt u al onze leden -alfabetisch gerangschikt op achternaam- terug.

Romain Bellen Romain Bellen

actief sinds 2008

Ons manusje-van-alles, hij speelt mee als acteur, verzorgt het licht en geluid en helpt steeds met het decor. Kleine, grappige en komische rollen zijn hem op het lijf geschreven.

Magda Magda Bergen

actief sinds 2014

Via haar echtgenoot Guido is ze bij ons terecht gekomen. Zij steekt de handen uit de mouwen achter de bar.

Jeff Bogaerts Jeff Bogaerts

actief sinds 2013

Helpt steeds mee waar hij kan.

Tuur Bogaerts Tuur Bogaerts

actief sinds 2015

Helpt steeds mee waar hij kan.

Mark Boone Mark Boone

actief sinds de start in 2007, ondervoorzitter

Hij is begonnen als voorzitter, maar liet daarna deze functie over aan Evy Coremans. Nu is hij ondervoorzitter. Ook Mark zat vroeger bij het toneelgezelschap van 'De Begijn' en richtte later mee 'De Broeders' op. Acteren laat hij voorlopig voor wat het is. Wij hopen allemaal dat hij toch nog eens een fantastisch rolletje neerzet.

Verder deelt Mark ons mee: "Hou het klein en fijn!"

Seppe Braes Seppe Braes

actief sinds de start in 2007

Hij helpt steeds mee met het opdienen tijdens de voorstellingen. Ook zit hij al wel eens achter de techniektafel.

Lea Ceulemans Lea Ceulemans

actief sinds 2007

Vanaf het begin stond zij steeds klaar om mee te helpen afwassen en tappen ed. tijdens de voorstellingen. Enkele producties later, in 2008 met 'Tango voor boskabouters', waagde zij zich ook aan een toneelrolletje en dat beviel haar wel. Sindsdien wisselt zij het acteren af met helpen achter de bar. In het najaar acteert ze. In het voorjaar verleent zij humanitaire hulp en gaat haar goede daad verrichten bij de Maya-indianen in Guatemala.

Evy Coremans Evy Coremans

actief sinds the very beginning in 2007, voorzitter

In de loop van 2011 volgde zij Mark Boone op als onze voorzitter. Verder is ze actief als actrice en maakt ze zich nuttig achter de schermen. Over de oprichting van onze toneelkring vertelt ze: "Samen met enkele andere 'anciens' (niet dat ik mezelf ook al echt bij de anciens reken ;-)), kregen we het idee een nieuwe toneelkring te beginnen et voilà, De Broeders zagen het daglicht!"

Ook geeft zij mee: "Ik vind het echt geweldig om op de scène telkens iemand anders te kunnen zijn en op die manier mensen te laten lachen, te ontroeren, …; kortom gewoon een fijne avond te bezorgen. Toneelspelen ligt me werkelijk nauw aan het hart, ik geniet er iedere keer opnieuw met volle teugen van. De fijne mensen die je erdoor leert kennen en de gezellige sfeer, zijn een leuke bonus!"

Freya Coremans

Freya Coremans

actief sinds 2007

Tweemaal deed ze mee met de jeugdproductie van Toneel- en muziekschool 'De Begijn'. Daarna duurde het even voor ze écht gebeten werd door de toneelmicrobe. Nu is acteren afwisselen met helpen achter de bar of een ander taakje achter de schermen het liefste wat ze doet.

Kim De Roover Kim De Roover

actief sinds 2012

Hij acteert en wanneer hij niet acteert, helpt hij mee met het tappen en opdienen tijdens de voorstellingen.
Ook deed hij enkele jaren mee met het jeugdtheater bij 'Jonna' in Wilsele-Putkapel.

Agnes De Wachter Agnes De Wachter

actief sinds de start in 2007

Agnes acteert, tapt en helpt met de decorafwerking. Samen met enkele anderen lag zij aan de basis van 'De Broeders'. Daarover vertelt ze: "Samen met een aantal andere mensen ben ik uit 'De Begijn' gestapt en omdat het toneelbloed kruipt waar het niet gaan kan, hebben we maar zelf een kring opgericht: 'De Broeders'!"

Verder laat Agnes weten: "Elke rol -hoe klein hij ook mag zijn- is belangrijk. Een toneelkring is een team: decor, belichting, reservatie, tap enzoverder; we hebben elkaar nodig voor een productie."

Mia Goos Mia Goos

actief sinds 2008

Acteren, helpen met decoropbouw en allerlei zoals ons theatercafé klaarzetten en aankleden; dat zijn zoal de bezigheden van ons Mia.
In 'De jeugd van tegenwoordig' op VT4 deed ze 2 jaar mee als zuster Mia.

Carla Goris Carla Goris

actief sinds de start in 2007

Actrice.

Jeannine Goris

Jeannine Goris

actief sinds de start in 2007

Als schoonmoeder van Mark Boone was de link met onze toneelkring snel gelegd. Sinds het begin in 2007 is zij, samen met haar man Sylvain, steeds een helpende hand achter de bar.

Sylvain Goris

Sylvain Goris

actief sinds de start in 2007

Zoals zijn vrouw Jeannine, is hij via zijn schoonzoon Mark bij 'De Broeders' terechtgekomen. Samen met enkele anderen heeft hij in onze prille jaren de allereerste toog in ons theatercafé gezet. Zo legde hij de bouwstenen voor de huidige werkwijze in de bar. Sindsdien staat hij steeds klaar om hulp te bieden achter de bar en om ervoor te zorgen dat de materialen goed opgeborgen geraken.

Eric Goyvaerts Eric Goyvaerts

actief sinds de start in 2007, artistiek verantwoordelijke

Regisseren, acteren, techniek (audio en licht), tappen, decor, ... Eric doet het allemaal! Samen met enkele anderen lag hij aan de basis van 'De Broeders'. Hij regisseerde al verschillende stukken bij ons.

Ook speelde hij mee in tal van andere toneelstukken in andere toneelkringen, zoals Pikuurtje (Putte), De Begijn (Begijnendijk) en HOP (Koningshooikt).

Verder deelt Eric ons mee: "Je hebt drie dingen nodig in het theater: een stuk, acteurs en publiek. En elk moet iets geven. (Kenneth Haig, 1958)"

Merel Heylen

Merel Heylen

actief sinds 2013

Helpt steeds mee waar ze kan.

Fons Sacré Fons Sacré

actief sinds het prille begin in 2007

Ons manusje-van-alles: decor, techniek, acteren, ... Samen met enkele ex-leden van Toneel 'De Begijn' richtte hij Toneelkring 'De Broeders' op.

Verder laat Fons weten: "Hopelijk kunnen we nog lang verdergaan zoals we nu bezig zijn en hier en daar nog wat verbeteringen aanbrengen!"

Mario Sarens Mario Sarens

actief sinds 2016

Een van onze vaste tappers.

Johan Smets Johan Smets

actief sinds 2009, penningmeester

Hij werkt mee aan de techniek en het decor, achter de bar en daar bovenop acteert hij. Ook zorgt hij ervoor dat alle opvoeringen worden vastgelegd op dvd, zodat zij voor onze toneelkring een blijvende herinnering vormen.

Ook Johan zag eerste enkele toneelstukken van De Broeders, alvorens zich aan het acteren te wagen. Het begon te kriebelen. Hij wou meer creativiteit brengen in zijn hobby's en zo kreeg hij de toneelmicrobe helemaal te pakken.

Wendy Smets Wendy Smets

actief sinds 2012

Via haar ouders, Johan en Monique, kwam zij bij 'De Broeders' terecht. Ze zorgt mee voor de catering en helpt steeds mee achter de bar.

Chris Soumillion

Chris Soumillion

actief sinds de geboorte van Toneel De Broeders in 2007

Onze eerwaarde zuster Schminkdoos, ze staat mee in voor de grime en kapsels. Voor haar ervaring bij De Broeders, was ze een complete bleu in de theaterwereld. Haar vriendin en collega, Rina Van den Berghe, riep af en toe haar hulp in voor de grime ed. Zo werd zij een vaste 'grimeuse' in onze contreien.

Verder schreeuwt ze uit: "Leve De Broeders!"

Rina Van den Berghe

Rina Van den Berghe

actief sinds het prille begin in 2007, secretaris

Ze acteert, regisseert en helpt op elke andere mogelijke manier: tappen, techniek, productieleiding, regieassistente, kledij en attributen verzorgen, ...
Samen met enkele ex-leden van Toneel 'De Begijn' richtte ze Toneelkring 'De Broeders' op.
Ook bij 'De Broeders' regisseerde ze al enkele toneelstukken.

Verder deelt ze mee: "Zalig om samen met echtgenoot Fons en dochters Evy en Freya samen te kunnen werken aan een passie: toneel, mensen 'entertainen'!"

Monique Van den Brande Monique Van den Brande

actief sinds 2009

Monique rolde onze toneelkring binnen, samen met haar man Johan Smets. Als fotograag zorgt zij ervoor dat onze producties op onvergetelijke wijze worden vastgelegd.

Ans Van Loo Ans Van Loo

actief sinds 2014

Actrice.

Guido Van Loo Guido Van Loo

actief sinds 2009

Hij acteert, hij helpt met het decor en hij tapt.
Guido zette zijn eerste acteerprestaties neer in de fanfare van Gijmel. Daar speelde hij verschillende jaren. Ook was hij 18 jaar lang lid van Toneel 'De Begijn'.

Louis Vervloessem Louis Vervloessem

actief sinds 2007

Hij is 'broeder garçon' sinds het begin. Ook is hij een klusjesman: hij helpt hij bij het inrichten van de zaal en bij het afbreken van de bühne. Zijn eerste toneelproef legde hij af in 2011 met 'Marcinelle'.

Verder deelt hij mee: "Broeders en zusters onder elkaar, hechte vrienden!"

Terug naar boven

© Toneelkring 'De Broeders'