Onze jongste productie

Facebook

'De Broeders' presenteren in het najaar van 2018:

Rorate Caeli

Ergens in Vlaanderen liggen twee kloostergemeenschappen naast elkaar: de paters en broeders Frambosianen en de zusters Delicatessen. Ze leven vreedzaam naast elkaar, gescheiden door een hoge muur. Maar er is een tuinpoortje waar Pater Overste en Moeder Overste een sleutel van bezitten. En er zijn de ladders. Er zijn dus contacten, al dan niet in het geniep...

De paters en broeders Frambosianen en de zusters Delicatessen zijn ook maar mensen en hebben dus evenzeer hun kleine kantjes. Schijnheiligheid, eerzucht, geniepigheid en vul-zelf-maar-aan-met-waar-u-goed-in-bent, maken van beide kloostergemeenschappen broeikassen vol intriges.

‘Rorate Caeli’ (Rorate is een Gregoriaans openingsgezang voor de mis van de vierde zondag van de Advent dat begint met ‘Rorate caeli desuper, et nubes pluant iustum’: Dauwt, hemelen, van boven gij wolken, beregene de rechtvaardige) is een schitterende kloosterkomedie die op een fijne manier mooi de kleine kantjes van de mens belicht.

Rorate CaeliKlik op de affiche om deze vergroot te bekijken.

Regie: Eric Goyvaerts

Spelen mee: Mia Goos, Mark Boone, Lea Ceulemans, Kim De Roover, Inge Van Bael, Rina Van den Berghe, Carla Goris, Romain Bellen, Eric Goyvaerts, Bengi Luyten, Evy Coremans, Merel Heylen, Kato Boone en Jeff Bogaerts

De opvoeringen gaan door op 9, 10, 16 en 17 november 2018 in ons theatercafé in de feestzaal van de gemeentelijke basisschool 'De Klimroos'. De voorstellingen beginnen stipt om 20.15 u. Reserveren voor een van deze voorstellingen kan hier. De voorstellingen van 10 en 17 november zijn volzet.

© Toneelkring 'De Broeders' - Klik hier voor onze privacyverklaringen.